Nyt liv i haven? Her er 14 ting du kan købe i dag

Trænger haven til et makeover? Hvis du er en af dem, som er heldige at have en flot have derhjemme, så er det på tide at give den lidt kærlighed. Nyt liv i haven kan gøre underværker for dit hjem, og det behøver faktisk ikke være hverken svært eller dyrt. 

Haveprojekter er også super hyggelige i sig selv, så hvorfor ikke gøre projekt-have til din nye hobby? 

I denne artikel giver vi dig inspiration til 14 ting, som du kan købe i dag for at give din have nyt liv. 

1. Blomster

Blomster er den bedste og billigste måde at bringe nyt liv ind i haven! Blomster findes i alle farver og størrelser, og så kan de næsten købes over alt. Hvis du ikke har grønne fingre til at stå på hovedet i et blomsterbed, så kan du blot sætte et bundt haveblomster i en flot potte. Husk at vande dine blomster, hvis du gerne vil have, at de bevarer deres flotte udseende i lang tid. 

2. Et fuglebad 

Et fuglebad kan blive havens centrum. Tiltræk dyreliv til din have med et elegant fuglebad. Få besøg af gråspurve, musvitter og solsorte, som vil tage et dyp. Udover at tiltrække flotte fugle, så tilføjer fuglebadet også et strejf af elegance til din have. 

3. Nye havemøbler 

Elsker du at nyde en kop morgenkaffe ude i haven? Eller måske vil du gerne invitere naboen over til en hyggelig grillaften? Saml venner og familie i behagelige havemøbler, så I kan nyde de varme sommerdage- og nætter ude i haven. Havemøbler fra Audo Copenhagen er det perfekte valg til dig, som elsker den moderne og minimalistiske stil. 

4. Nye planter

På samme måde som blomster, så kan planter også bringe nyt liv ind i haven. Mange planter er nemme at have stående ude i haven, og de kræver ikke megen pasning og plejning. Planter som storkenæb, lavendel og stolt kavaler er nærmest umulige at slå ihjel, så selvom du ikke er ekspert i at pleje diverse planter, så kan du snildt holde disse planter i live.

5. Urtehave

Vil du gerne dyrke friske urter ude i din have, som du kan bruge til madlavning? Urter er nemme at plante i en altankasse eller et lille bed udenfor, og så vokser de sig hurtig store! En urtehave ser både hyggelig ud og så er den enorm praktisk! I stedet for at købe en ny bundt dild, hver gang du skal lave tunsalat, så kan du bare klippe lidt af ude fra din have, og så vokser det op igen helt af sig selv. 

6. En havegynge

Hvis du har små børn derhjemme, så ville de med garanti værdsætte, at have en lille legeplads ude i haven. En havegynge er altid et hit blandt både de helt små børn og de lidt større pre-teenagere. Der er intet, der bringer liv i haven, som glade børn, der morer sig på en gynge. En gynge behøver heller ikke blive en øjebæ ude i haven. Der findes for eksempel mange flotte trægynger, der kan komplimentere havens naturlige udseende. 

7. Frugttræer- og buske

Plant et æbletræ eller to ude i haven, så har du altid lækre æbler til sensommeren. Du kan også plante en lille brombærhæk, hvis du er mere til bær. Eller du kan plante et stort mirabelletræ ude i din flotte have. Frugttræer er yndige at have stående, og så har du tilmed også lækker og fuldkommen gratis frugt, som du kan nyde af hvert eneste år. 

8. En trampolin

På samme måde som et gyngesæt, så kan en trampolin bringe liv og glade dage ud i haven. Det er blevet populært at grave trampolinen ned i haven, så det kun er overfladen af trampolinen, som er synlig. Det gør lidt ved æstetikken, og så gør det også trampolinen mere sikker at hoppe på, da man ikke er i fare for at falde ned, hvis man skulle komme til at hoppe lidt for vildt og voldsomt. 

9. En terrasse

Få lagt en flot træ- eller stenterrasse ude i haven, hvor du kan stille dine havemøbler. En terrasse giver en plads ude i haven, hvor du kan stå eller sidde og betragte din have eller nyde en stille stund i en blød havestol. Hvis du ikke har meget plads ude i haven, så kan du nøjes med en lille stenplatform, hvor der kan stå et par små havestole og et lille bord.

10. En statue

Mangler haven lidt ekstra pynt? Invester i en flot og sofistikeret statue, som kan stå og pryde ude i haven. Det kunne være en kunstskulptur, en statue af et smukt dyr eller et menneske. En statue er garanteret at blive et samtalepunkt, når du har gæster på besøg ude i haven. En statue i haven emmer også af elegance og god stil.

11. Fakler

Elsker du at bruge de sene aften- og nattetimer ude i haven? Så skal du sætte nogle fakler op rundt omkring i kanten af haven. Tænd faklerne når mørket falder på, og mærk hyggen sprede sig ude i haven. Fakler udsender et behageligt og varmt lys, som bidrager til den gode stemning. Hiv tæpper frem, put dig ned i dine havemøbler og nyd faklernes behagelige skær.

12. Lyskæder

Har du brug for endnu mere hyggebelysning ude i haven? Så hæng nogle flotte lyskæder op i træerne eller buskene ude i din have. Du kan både finde små simple lyskæder, eller kæder med store lysende kugler eller små lanterner. Husk at kigge efter lyskæder, som er beregnet til udendørsbrug, så de ikke går i stykker, hvis det for eksempel begynder at regne. 

13. Bålsted

Købt et fint og hyggeligt bålsted, hvor I kan samles om de dansende flammer, lave snobrød eller riste skumfiduser. Et bålsted er et super hyggeligt haveelement, som også kan bruges til madlavning. Du kan købe et simpelt lille bålsted, som kan flyttes rundt i haven, eller du kan investere i et større bålsted, som graves ned i haven. Du kan med fordel designe haven sådan, at dine havemøbler omkranser bålstedet. 

14. Foderautomat eller foderkugle 

Fugleliv i haven er altid fantastisk. Foderautomater eller foderkugler tiltrækker sultne fugle hele året rundt, som hurtig vil se din have, som deres yndlingssted. Der findes faktisk mange flotte foderautomater i elegante designs. Du kan for eksempel finde runde glaskugler fra Eva Solo eller minimalistiske designs fra Born in Sweden. Du skal altså ikke gå på kompromis med æstetikken, når du fodrer fugle i haven.

Menu
Top